اخبار و مقالات

چگونه از فرش ماشینی خود مراقبت کنیم؟

مراقبت از فرش ماشینی

این مقاله درباره اصول نگهداری از فرش ماشینی است. در این مقاله می‌خواهیم به‌صورت جزءبه‌جزء به موارد آسیب‌زا و راه‌حل جداگانه هرکدام به‌صورت دقیق بپردازیم. امیدواریم تا آخر این مقاله ما را همراهی کنید. نگهداری از فرش‌های ماشینی شامل موارد بسیار زیادی است که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد. رعایت این نکات، تأثیر بسزایی در سالم ماندن و طولانی شدن عمر فرش خواهد داشت. این موارد عبارتند از:

  •  نحوه جارو کردن فرش ماشینی
  •  نحوه نگهداری و حفاظت از ریشه‌های فرش
  • چگونه شکستگی فرش ماشینی را از بین ببریم؟

آموزش جارو کردن فرش ماشینی

شاید برای شما جارو کردن فرش ماشینی‌تان یک کار ساده و روتین معمولی است، اما همین جارو زدن نیازمند رعایت اصولی است که باید رعایت شود. آموزش و یادگیری جارو کردن فرش ماشینی توسط جاروبرقی، یک راه مناسب برای افزایش دوام و طول عمر فرش است.

  • برای تمیزی فرش‌های ماشینی منزل و زدودن گردوغبار روی فرش، دسته جاروبرقی را اول به‌صورت جلو و عقب و یک‌بار هم به‌صورت چپ و راست بکشید.
  • برای تمیزی بیشتر فرش، سعی کنید کیسه جاروبرقی را قبل از جارو زدن حتماً خالی کنید. این کار باعث می‌شود که حدود پنجاه‌درصد مکش و کارایی جارو بیشتر شود.
  • در زمان جاروکشیدن به لبه و حاشیه فرش (شیرازه) توجه داشته باشید، زیرا این قسمت کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد.
  • جهت جاروکشیدن فرش بهتر است یکبار به‌صورت افقی و یکبار به‌صورت عمودی جارو بکشید.
  • به جز استفاده از جاروبرقی می‌توانید هرچند وقت یکبار، از بخارشوی نیز برای از بین بردن باکتری و میکروب‌ها استفاده کنید.

اصول محافظت از ریشه فرش، یک اصل مهم در نگهداری از فرش ماشینی

معمولاً ریشه‌های فرش ماشینی به‌خاطر رنگ سفید، در معرض آلودگی و کثیف شدن هستند و این آلودگی‌ها بیشتر در معرض دید می‌باشند. گاهی نیز ممکن است ریشه‌های فرش بر اثر دلایلی بپوسد و شما مجبور به تعویض ریشه‌های فرش ماشینی خود شوید.

  •  اگر به‌مرورزمان ریشه‌های فرش ماشینی دچار کثیفی و سیاهی شد، آن را با شامپو فرش استاندارد و مناسب بشویید.
  • استفاده کردن از دو گره برای استحکام و زیبایی ریشه‌ها.
  • در هیچ صورت از چسب‌های نواری جهت محافظ ریشه‌های فرش استفاده نکنید، زیرا چسب‌ها در طول زمان کنده می‌شوند و ریشه‌های فرش نیز ممکن است با آنها کنده شوند.
  • استفاده‌نکردن از مواد شوینده مانند سفیدکننده‌ها امری بسیار مهم است. بسیاری از افراد برای از بین بردن کثیفی و آلودگی ریشه‌ها از این شوینده‌های شیمیایی استفاده می‌کنند، غافل از آنکه این شوینده‌ها می‌توانند سبب پوسیدگی ریشه فرش‌ها شوند.
  • عدم قرارگرفتن فرش در معرض رطوبت زیاد. رطوبت و نم علاوه بر پوسیدگی و آسیب رساندن به فرش، باعث ازبین‌رفتن ریشه‌ها نیز می‌شود.

روش های نگهداری از ریشه فرش ماشینی

چگونه شکستگی فرش را از بین ببریم؟

اصلی‌ترین عواملی که می‌تواند نقش مهمی در به‌وجودآمدن شکستگی فرش شما باشد به شرح زیر است:

1- اصولی جمع نکردن فرش ماشینی:

قبل از این‌که بخواهید فرش ماشینی را برای مدت زمانی جمع کنید و در فضایی آن را نگهداری کنید، به‌هیچ‌وجه به‌صورت تا جمع نکنید و همیشه فرش را اول لول کرده و سپس در جایی که به‌دوراز نور مستقیم خورشید و رطوبت می‌باشد نگهداری کنید. زیرا فرش‌های ماشینی در صورت تا کردن، دچار شکستگی و در درازمدت دچار پارگی می‌شوند.

2- نگهداری طولانی‌مدت فرش در انبار:

نگهداری درازمدت فرش‌ها می‌تواند یکی دیگر از عوامل شکستگی باشد. نگهداری چه به‌صورت تا شده و چه لول شده، امکان دارد این آسیب را ایجاد کند. برای جلوگیری از این آسیب می‌توانید هرچند وقت یکبار فرش را از حالت تاشده و یا لول شده خارج کنید، چهار طرفش را به طور کامل صاف‌کرده و بگذارید برای چندین ساعت به همان حالت بماند بعد دوباره آن را جمع کنید.

3- خشک‌کردن غیراصولی بعد از شست‌وشو:

ممکن است این اتفاق برایتان افتاده باشد که فرشتان را برای شست‌وشو به یک شرکت قالیشویی فرستاده باشید و وقتی فرش را تحویل گرفته و در منزل پهن کرده‌اید متوجه یک سری چروک‌ها و کیستی‌ها در فرش شده‌اید که هرچند بار هم دست روی آنها بکشید مطمئناً درست نخواهد شد و تنها علت آن، خشک‌کردن غیراصولی قالیشویی بوده است.

اما گاهی این قضیه از سمت خود شماست. به طور مثال شما تصمیم می‌گیرید که خودتان فرش ماشینی خود را بشویید که در این صورت اگر پس از شست‌وشوی فرش آن را به طور غیراصولی خشک کنید، امکان دارد پس از پهن کردن فرش در منزل متوجه چروک‌ها و شکستگی‌ها در فضاهایی از فرش شوید.

نکته: اگر می‌خواهید شست‌وشوی فرش را خودتان انجام دهید، حتماً سطحی که برای خشک‌کردن فرش انتخاب می‌کنید صاف و شیب‌دار باشد تا پشت فرش صاف مانده و به‌آرامی خشک شود. در غیر این صورت امکان به وجود آمدن چروک وجود دارد.

تا به اینجا هر چیزی که گفتیم، درباره علل ایجاد چروک و شکستگی بود. در ادامه می‌خواهیم به راهکارهایی برای از بین بردن و یا به‌حداقل‌رساندن شکستگی بپردازیم.

راه‌حل منطقی و اصولی برای از بین بردن شکستگی فرش توسط خودتان

ابتدا قسمت شکستگی فرش ماشینی، چه در کناره‌ها و چه در قسمت میانی فرش را به طور کامل با دست صاف کنید و یک شی تقریباً سنگین روی آن قرار دهید و بگذارید چند ساعت به همان صورت بماند. فقط باید توجه کنید که زمان قراردادن شی سنگین بر روی قسمت چروک شده فرش، قسمت زیر جسم لبه‌دار یا تیز نباشد که به فرش صدمه‌ای نزند.

پیشنهاد:

اگر بخواهیم یک شی سنگین معرفی کنیم که به تاروپود فرش نیز صدمه نزند، پیشنهاد می‌کنیم که از یک فرش ماشینی لول شده دیگر استفاده کنید و آن را روی محل شکستگی فرش قرار دهید (البته این یک پیشنهاد است و شما می‌توانید از هر وسیله‌ای که می‌خواهید استفاده کنید). در روش دوم جهت نگهداری از فرش ماشینی؛ شما باید از قسمت پشت فرش تغییرات را انجام دهید. به این صورت که اول محل شکستگی را از قسمت پشت فرش ماشینی پیدا کنید. سپس آن قسمت را از پشت فرش مرطوب کرده و یک جسم داغ مانند اتو روی آن قرار دهید. در آخر، فرش ماشینی را لول کرده و در جای مناسب قرار دهید.

اگر همه این نکات را انجام دادید و شکستگی و چروک فرش از بین نرفت، در آخرین مرحله باید آن را دست یک رفوگر ماهر بسپارید تا با استفاده از تجربه و مهارت خود آن را تعمیر کند.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *