اخبار و مقالات

طول عمر فرش ماشینی

طول عمر فرش ماشینی

نحوه نگهداری از فرش ماشینی و نکات اصلی آن

فرش در زندگی ما ایرانیان مقوله مهمی است و از اساسی‌ترین عناصر هر خانه به شمار می‌رود. در این مقاله به مبحث طول عمر فرش ماشینی و راهکارهای افزایش طول عمر آن می‌پردازیم. زمانی که صحبت از طول عمر فرش ماشینی است، منظور مدت زمانی است که فرش قابل‌استفاده است. اگر برخی نکات رعایت شود، می‌توان طول عمر فرش ماشینی؛ را افزایش داد.

  1. فرش را در نزدیکی منابع حرارتی و آتش‌زا قرار ندهید.
  2. برای جابه‌جایی فرش آن را رول کرده و هرگز اقدام به تا کردن فرش ننمایید، چون باعث شکسته شدن آن می‌شود.
  3. هرچند وقت یکبار فرش را سروته کنید تا در معرض سایش قرار نگیرد.
  4. فرش را در زیر درها به‌گونه‌ای پهن کنید که در تماس مداوم آن‌ها نباشد.
  5. وسایل سنگین نظیر مبل و کمد را روی فرش قرار ندهید، زیرا سبب فشردگی الیاف در یک نقطه می‌شود. در صورت اجبار به این کار، هرچند وقت یک‌بار جای وسایلی که روی فرش گذاشته‌اید را تغییر دهید. اگر بنا به دلایلی مانند گذاشتن وسیله سنگین روی فرش، فرش شما دچار فرورفتگی یا گودی شده است خیلی راحت می‌توانید این مشکل را برطرف کنید. به‌عنوان‌مثال یک قطعه یخ روی گودی فرش بیندازید، بعد از ساعتی پرزهای خوابیده فرش به حالت قبل بازمی‌گردند.
  6. فرش را روی زمین آهکی یا گچی پهن نکنید. درزها و شکاف کف‌پوش‌ها را بپوشانید تا محل زندگی حشراتی مانند بید نشود.
  7. اگر از چند تخته فرش استفاده می‌کنید به نحوی آن‌ها را پهن کنید که لبه‌ها یا قسمتی از آن‌ها روی‌هم قرار نگیرد، زیرا به‌مرورزمان موجب کثیفی و دورنگی می‌شود.
  8. به‌محض آسیب به فرش، برای ترمیم آن اقدام کنید تا محل صدمه بیشتر نشود.
  9. اگر روی فرش لکه‌ای افتاد، فوراً به رفع کثیفی فرش اقدام نمایید. اگر لکه روی فرش باقی بماند، پاک‌کردن آن سخت می‌شود و نمای فرش را تیره‌وتار می‌کند. توجه داشته باشید که به‌هیچ‌عنوان لکه‌ها را با چاقو نتراشید. حذف هر نوع لکه بر اساس مواد آن اصولی دارد که می‌توانید بعد از تحقیق، روش رفع آن را پیدا کنید.
  10. ریشه فرش را به‌وسیله کاور محافظ ریشه بپوشانید تا همیشه سفید و تمیز باقی بمانند.
  11. تمیزکردن و جارو کردن فرش یکی از راه‌های رعایت بهداشت در منزل است. در اثر استفاده مداوم آلودگی و گردوغبار زیادی در بین بافت فرش نفوذ می‌کند و می‌تواند با فراهم‌کردن رشد باکتری‌ها، موجب حساسیت و آلرژی زیاد شود. توجه داشته باشید که از جارو کردن بیش از حد فرش خودداری نمایید و سعی کنید که فرش‌ها را در جهت خاب آن جارو بزنید.
  12. اگر شست‌وشوی فرش خود را در منزل انجام می‌دهید، دقت نمایید که از پودر لباسشویی دستی استفاده کنید و بعد از تکمیل فرایند شست‌وشو از تمیز شدن آن اطمینان حاصل نمایید. به‌طوری‌که هیچ پودری روی آن باقی نماند.
  13. برای خشک‌کردن فرش از حرارت مستقیم مانند رادیاتور، بخاری، اتو و غیره استفاده نکنید. ابتدا رطوبت فرش را با دستمال و ابر از بین ببرید و سپس تنها از حرارت ملایم سشوار، آن هم در قسمت پشت فرش استفاده کنید.
  14. یکی از علت‌های تغییر رنگ فرش، تابش مستقیم آفتاب است. بهترین راهکاری که برای جلوگیری از تغییر رنگ فرش ماشینی در اثر نور آفتاب وجود دارد، استفاده از پرده‌های ضخیم است. راه دیگر، استفاده از رو فرشی برای فرش می‌باشد.
  15. رطوبت یکی از عواملی است که می‌تواند سبب رشد باکتری شود. همچنین اگر در سطح فرش هوا جریان داشته باشد، احتمال رشد کپک بالا می‌رود. بهتر است که فرش روی سطح موکت و مواد پلاستیکی پهن نشود، زیرا در این حالت حشرات فرصت خوبی برای رشد پیدا خواهند کرد.
  16. از راه‌رفتن با کفش روی فرش اجتناب کنید. البته که در فرهنگ ما با کفش روی فرش رفتن امر رایجی نیست، ولی همان اندک کسانی که با کفش روی فرش می‌روند باید از انجام این کار برای افزایش عمر فرش بپرهیزند. وزن فرد موجب می‌شود که با کفش فشار زیادی روی فرش وارد شود و آلودگی‌های کفش به فرش نفوذ کنند و آسیب آن را در پی داشته باشند.
  17. از آویزان کردن فرش خودداری کنید.
  18. از قراردادن ظروف داغ بر روی فرش خودداری کنید.
  19. از برس‌های زبر و سیمی برای شست و شو فرش استفاده نکنید این کار موجب آسیب به فرش می‌شود.
  20. دریچه کولر، منبع ورود خاک به داخل خانه و نشست آن بر روی فرش است؛ بنابراین بهتر است هرچند وقت یکبار روی سطح دریچه را با کمک جاروبرقی تمیز کنید یا با چسباندن یک پارچه توری، حجم خاک رسیده به فرش را کاهش دهید.
  21. حتماً از پادری استفاده کنید. با این کار از ورود آلودگی‌ها به داخل خانه جلوگیری می‌کنید.

کسانی که تنوع‌طلب هستند و مداوم دوست دارند فرش عوض کنند که هیچ، اما آن‌هایی که می‌خواهند فرش منزلشان را نگهداری کنند با انجام و رعایت نکات بالا تا حدود زیادی موفق خواهند شد.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *